Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

Gör vardagsgöromål lättare med Washi Tape

 

Det finns många sätt att göra vardagen och vardagens göromål roligare och lättare. Det dyker hela tiden upp nya produkter för att som är fantasifull och färgglada. Här kan du läsa om ett av de senaste som finns på marknaden.

Washitejp är en färgglad japansk tejp som blivit populär bland människor som gillar att pynta och dekorera. Ordet washi betyder egentligen japanskt papper. Washipapper är det papper som används för traditionell japansk origami och japanska tejptillverkare upptäckte att det var ett mycket bra material att använda för tillverkning av maskeringstejp. Under lång tid var washitejp bara en maskeringstejp av hög kvalitet, men år 2006 fick företaget Kamoi Kakoshi en förfrågan från en grupp konstnärer om inte företaget kunde börja dekorera tejpen enligt deras anvisningar. Den nya dekorativa tejpen blev en succé. Istället för att bara tillverka vanlig grå eller beige tejp har de japanska tillverkarna valt att tillverka en tejp med fina mönster i glada färger och allt fler tillverkare har hakat på. Idag tillverkas washitejp av företag över hela världen och tejpen, som ursprungligen bara var en vanlig tejp, används idag främst för att dekorera med. Den ursprungliga tejpen var tillverkad av washipapper som är starkare än vanligt papper. Idag är dock tejpen oftast tillverkad av vanligt papper, men för den som behöver en riktigt stark tejp är oftast den tejp som är tillverkad i Japan den bästa.

Mönster

Japanerna tänkte ett steg längre än andra tillverkare av tejp när de tog fram washitejpen, istället för vanlig tråkig tejp valde de att ge tejpen ett elegant mönster och mönstret blev ett konkurrensmedel. Washitejp finns idag med alla tänkbara mönster, med dekorationer som geometriska figurer, blommor, fåglar, fiskar, djur, svampar, frimärken, manga-figurer och mycket, mycket annat.

Färger

Washitejp finns i alla upptänkliga färger men oftast har washitejp klara pastellfärger.

Användningsområden

Från att ha varit en högkvalitativ maskeringstejp används nu washitejp nästan uteslutande till dekoration och det är bara fantasin som sätter gränser för vad som går att dekorera med tejpen.

Väggar

Varför nöja sig med en tråkig målad vägg eller med en vanlig tapet när det går att tillverka en egen fototapet med hjälp av washitejp? Köp snygg färgglad och prisvärd tejp. Förstora några snygga bilder och tejpa upp dem på väggen med matchande washitejp och ditt rum blir genast snyggare och garanterat mer originellt än vad det var innan. Eller varför inte göra snygga tavlor av dina bilder? Färgglad washitejp med ett snyggt mönster blir en perfekt tavelram och du behöver inte borra eller spika i väggen. Det går också att göra en fondvägg bestående av massvis med små foton inramade med washitejp, mycket snyggare än en vanlig tapetserad fondvägg. Varför nöja sig med väggarna? En trappa går utmärkt att dekorera med tejpen. Själva fotstegen är kanske inte så lämpliga att dekorera men de så kallade ”sättstegen” går att göra mycket snygga med hjälp av washitejp.

Presenter

Vid födelsedagar eller till jul är washitejp en självklarhet för att dekorera presenter och paket. Riktigt snyggt blir det när man använder ett ganska neutralt papper och själv dekorerar paketet med härligt mönstrad tejp i läckra färger så köp snygg färgglad och prisvärd washitjep istället för dyrt masstillverkat presentpapper och slå in personliga presenter med ditt eget unika omslagspapper.

Kuvert

Ett personligt brev förtjänar ett personligt kuvert, varför nöja sig med ett tråkigt vitt kuvert när det enkelt går att dekorera kuvertet med washitejp och därmed göra det både snyggare och mer personligt. Mottagaren av detta brev kommer garanterat att bli glad.

Prylar

Många av de prylar vi använder till vardags är egentligen mycket tråkiga men det behöver inte vara så, en vanlig vit kaffemugg blir så mycket snyggare om den dekoreras med en läckert mönstrad tejp (snygg men kanske lite svårdiskad), enfärgade blomkrukor är som gjorda för att dekorera med tejpen och bordslampor blir också oftast mycket vackra om de dekoreras med washitejp.

Mobilen

Många försöker göra sin mobiltelefon mer personlig med hjälp av skal eller skydd, men vill du att din mobil skall få ett riktigt personligt utseende är washitejp rätt väg att gå. Här är det bara din fantasi som sätter gränsen för hur snygg och personlig din mobil blir.

Maskiner

En tråkig laptop blir givetvis snyggare med hjälp av washitejp och skärmen på en stationär dator riktigt skriker efter att få några remsor washitejp och är du riktigt bra på att använda ditt tangentbord, så bra att du inte ens behöver titta på tangenterna när du skriver, bör givetvis också tangenterna dekoreras. Andra saker som bör dekoreras med denna tejp är fjärrkontrollen till tv:n, kylskåpsdörren, ugnsluckan, toalettstolen och givetvis dammsugaren och kaffebryggaren.

Prydnadssaker

För den som älskar konst och vackra prydnadssaker, men som saknar pengar, går det utmärkt att tillverka egna konstverk genom att tejpa washitejp på en tavelrams glas och skära ut ett snyggt mönster. Värmeljus går också att förvandla till konstverk med hjälp av tejpen.

Barn

Låt barnen själva dekorera väggarna i sina rum med washitejp och låt dem märka sina prylar med washitjep istället för vanlig tråkig tejp. Barnen kommer garanterat att älska det.

Att tänka på

Detta är en är snygg, stark och billig tejp men låt bli att dekorera saker som kommer att bli blöta, till exempel bilen, eftersom tejpen med tiden kommer att trilla av.

Publicerat klockan 12:16, den 9 mars 2018
Postat i kategorin Livsstil och taggat som washi tape
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir ett plus sex? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.